Configurarea Interfetei De Retea Pentru
Windows 2000/XP

Informatii Necesare

Pentru a putea naviga pe Internet aveti nevoie de urmatoarele informatii:

Aceste adrese le primiti de la RDS in momentul in care va faceti contractul.

Setarea Placii De Retea

» Da ati instalat placa de retea inainte (sau odata cu instalarea sistemului de operare Windows 2000/XP), sistemul ar fi trebuit sa o detecteze automat si prin urmare puteti sa treceti la urmatorul pas , Configurarea TCP/IP. In particular, puteti urma pasii 1-3 pentru a verifica daca Windows-ul a recunoscut placa de retea.

 1. Din meniul de Start , selectati Settings i-ar apoi Control Panel.
 2. Dati dublu-click pe icoana System , apoi apasati pe meniul cu numele Hardware si in sectiunea Device Manager apasati pe butonul cu numele Device Manager.
 3. Dati dublu-click pe Network adapters pentru a lista interfetele de retea instalate pe calculator. Daca vedeti un device in afara de Dial-Up Adapter, aceea este Placa de retea(numele acesteia difera in functie de producator) .Treceti la pasul urmator Configurarea TCP/IP. Daca nu vedeti Placa de retea, continuati cu pasul 4 pentru a o instala.
 1. Notati numele Placii de retea.
 2. Inchideti fereastra Device Manager (fereastra Control Panel ar trebui sa fie inca deschisa).
 3. Deschideti meniul Add New Hardware si urmati instructiunile care vor aparea. Este de recomandat sa lasati Windows-ul sa caute dupa driver (inclusiv pe CD, discheta) si sa instaleze placa automat.
 4. Reporniti calculatorul daca Windows-ul va cere acest lucru. Apoi continuati cu Configurarea TCP/IP.

Configurarea placii de retea

 1. Din meniul de Start , selectati Settings si Control Panel. Dati dublu-click pe icoana Network Connections. In aceasta sectiune selectati icoana Local Area Connection (daca aveti o retea, deci in prealabil mai multe interfete de retea, verificati ca interfata selectata sa fie cea a placii de retea care este conectata la modemul de cablu ).Apasati cu butonul din dreapta al mouse-ului (right-click) pe Local Area Connection iar din meniul care va aparea selectati/apasati pe Properties.

 • In imaginea de mai sus numele placii de retea este IBM Netfinity , aceasta trebuie tot timpul sa fie Connected (Enabled), adica activata (daca aceasta este Disabled, se va activa cu right-click pe Local Area Connection -> Enable) .

   In fereastra cu numele Local Area Connection Proprieties:

  1. Selectati de la sectiunea This connection usues the following items: meniul Internet Protocol (TCP/IP).
  2. Verificati ca acesta sa fie bifat.
  3. Apasati pe butonul Properties.

  Pentru functionarea protocolului TCP/IP , orice sistem trebui sa aiba o adresa IP unica.Aceasta se primeste de la RDS in momentul semnarii contractului.

  Configurarea TCP/IP

 • In meniul General.
  1. Selectati Use the following IP address:
  2. Introduceti IP address-ul ,Subnet Mask-ul si Default Gateway-ul primit de la RDS (in general Defaul Gateway-ul este asemanator IP-ului cu exceptia ca se termina in cifra 2) .
  3. Selectati Use the following DNS server addresses:
  4. In sectiunea Preferred DNS server introduceti DNS-ul primit cu contractul Dvs. (acesta poate sa coincida cu gateway-ul - adica ip-ul cu cifra 2 la sfarsit), sau puteti introduce DNS-ul serverului principal din Oradea:
   • 193.231.238.2
   In sectiunea Alternate DNS server nu este nevoie sa introduceti nimic.

   1. Apasati OK pentru a iesi in meniul Internet Protocol (TCP/IP) Properties.
    Pentru a verifica setarile, puteti urma pasii:
   1. Din meniul de Start , selectati Run i-ar apoi scrieticmd.
   2. Apasati OK ia in command prompt scrieti ipconfigsi apasati Enter.(Ar trebui sa apara adresele dvs de IP)


    

   Modificat ultima data: Octombrie 01, 2004
   Informatii si Nelamuriri